Vårsallad med fänkål och rabarber

Nu börjar den första rabarbern bli färdig och jag skördar till smulpaj och sallad. Har ni provat att göra en sallad med rabarber i? Det är himla gott och rabarberns syra, fänkålens lakritssmak och honungens sötma gör sig så bra tillsammans. Här är hur jag brukar göra:

Ingredienser

1 fänkål
200 gram rabarber
1 ekologisk citron (ekologisk eftersom både saft och skal ska användas)
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 msk honung
valfri färsk krydda t.ex. persilja, basilika eller dill/citronverbena
salt
svartpeppar

Gör såhär:

  • Skölj och skiva rabarber och fänkål tunt, antingen med kniv eller på rivjärn.
  • Finriv citron och pressa ut saften.
  • Blanda olja, honung, citronsaft och skal, salt och peppar.
  • Häll dressingen över den rivna rabarbern och fänkålen.
  • Hacka de färska örterna och vänd ned i salladen.
  • Smaka av salladen och låt den stå minst tre timmar – den blir bara godare ju längre den får stå och dra.
Posted in Köksstök och recept, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *