Prunkande trädgård

Igår var jag på Yvonne Henrikssons trädgårdsvisning. En helt underbar trädgård i Östra Göinge i allmogestil. Prunkande rabatter med allt från perenner till grönsaker. Jag besökte hennes trädgård under BoDagarna 2009 och för ett halvår sedan lade jag ut bilder här på Septemberbacken, från den dagen. Yvonne fick nys om att bilder på hennes trädgård lagts ut på en blogg och på så vis hittade hon till min blogg. Efter det har hon och jag mailat en del till varandra och troget följt varandras bloggar.

Vi var någon minut sen till hennes trädgårdsvandring men när jag kom runt husknuten ropade någon ”Åh Frida!” och när jag tittade ner mot trädgården möttes jag av en glad Yvonne. Kan man bli mer välkommen? Vi hade inte träffats sedan den dagen 2009 och då pratade vi bara med varann som hastigast och ändå kändes det som om vi känt varann väldigt länge när jag kom runt husknuten och möttes så väl. En guidad rundtur i hennes trädgård, fika och massa trädgårdsprat. Två timmar var vi där men det kändes som en halvtimme. Det regnade hela dagen men iklädd gummistövlar och regnjacka så gjorde det absolut ingenting, snarare tvärt om. De blöta växternas färg framhävdes av regnet och allt såg så frodigt och grönt ut.

Lite bilder hann jag ta och nedan är ett galleri med några av de. Klicka på bilderna för att få upp de större.
Tack Yvonne för en trevlig eftermiddag!

Posted in Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Prunkande trädgård

 1. lollo says:

  Jag vill också tacka Yvonne för att hon så entusiastiskt och generöst delar med sig av sina kunskaper och berättar. Regn och mygg till trots så var det en helt underbar eftermiddag! Jag kan verkligen varmt rekommendera alla att hålla utkik efter hennes nästa trädgårdsvandring.

 2. Yvonne Trädgårdsinspiration LIR says:

  Bästa Frida och Lollo (Louise)!

  Det är med ödmjukhet jag ser hur ett gemensamt intresse, här trädgård, binder och skapar innerliga kontakter… Någon har sagt ”det är gästerna som gör festen” – tack för att ni tog er tid att komma!
  Dina bilder, Frida är så fina! Att vanlig gammal hederlig dill är så exotiskt och vackert… Jag inser inte riktigt att det är min trädgård. Kunde nästan vara ett ”Gunnel Karlsson reportage” och kanske din kommande arbetsplats är som trädgårdsjournalist!

  Vi hörs!

  Kram

  Yvonne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *