Helgen

I lördags firade jag jullovet genom att träffa min underbara moster och kusiner Linda (på bilden ovan) och Fanny. Linda är äldre än Fanny och rätt lik mig i personlighet. Hon och jag tog tåget ner till Malmö för att handla lite julklappar. Bara att gå där längst de julprydda gatorna och skåda alla som halvt stressat for runt bland butikerna för att inhandla de sista julklapparna var för mig väldigt roande i sig. Julen är mysig då det är ett av de få tillfällen som släkt och vänner samlas för att äta en god middag tillsammans, spela sällskapsspel och samtala med varandra men det där med julklappar har nästan spårat ut lite. Varför måste julen handla om julklappar; dyra saker som vi kanske lika gärna hade klarat oss utan. Att få en present en onsdag i april när man absolut inte väntat sig något är för mig nästan mer uppskattat än en julklapp som man ”ska” ge och få under denna tid. Jag vill inte att vi ska sluta ge fina gåvor till varandra men ibland känns det som om en teckning som dottern har målat eller en mössa som mamman stickat till sin son inte duger längre. Ingen sak kan ersätta det som man själv skapat. Att tillverka sina julklappar till nära och kära är mycket mer personligt och kärleksfullt. Varje år försöker jag tillverka så många av mina julklappar som möjligt och så även detta år. Dagen innan julafton sitter jag och mamma tillsammans och rimmar till paketen. Det är något visst med detta och jag gillar det verkligen.

I helgen såldes och flyttades min schäslong och svarta skrivbord hem till min moster med familj. Jag hade inte längre plats till dessa möbler då jag istället behövde en bokhylla eller linneskåp till alla mina böcker och ”tills-jag-flyttar-hemifrån-saker”. Även om mitt rum för tillfället gapar tomme så känns det väldigt bra att mina möbler nu används av en familj som behöver och uppskattar dem.

Posted in Okategoriserade. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *