Från tantkjol till julklänning

      

I höstas fyndade jag en tantkjol i storlek XXL i en secondhandaffär i närheten av min skola i Åkarp. Jag köpte den för att jag älskade dess tyg och med lite nål och tråd skulle det nog kunna bli en finfin skolavslutningsklänning. Veckan förra helgen sydde jag om den. Jag ville ha den i empirstil så som de söta klänningar som alla kvinnliga karaktärer har i filmatiseringarna av Jane Austens verk. Livet sydde jag av svart resttyg samt ett gammalt svart linne som tidigare var min mammas. Jag kapade någon decimeter av kjolens längd, rynkade den lite till och sydde sedan fast den i livet. Ett band i samma tyg som kjolen blev ett skärp under bysten. Skärningen i halsen blev rak då jag tycker det är väldigt fint. Dessutom har jag en gammal spetskrage som jag då kan ha till klänningen om jag så skulle vilja.

Till klänningen hade jag svarta tunna strumpbyxor, en svart långkofta och snörskorna jag köpte på en loppis på Hovdala slott i somras. Dessa skor tog jag dock inte med hem från skolan och därför är det ett par andra skor jag har på mig på dessa bilder. Håret hade jag uppsatt med ett spänne med en rosett. På mig hade jag även ett par strassörhängen som varit min mammas tidigare men som jag fick av henne för några år sedan.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Mitt klädskåp. RSS 2.0 feed.

One Response to Från tantkjol till julklänning

  1. Madeleine says:

    Söt klänning :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *