För en vecka sedan

Förra veckan, på tisdagen närmare bestämt, var jag och min mamma i Köpenhamn. Vi tittade på Nötknäpparen, en helt underbar julbalett som nu sattes upp på Kungliga Teatern i Köpenhamn. Jag tog på mig min fina julklänning som jag hade på mig på skolavslutningen och sedan tog vi tåget över. När vi kom fram bestämde vi oss för att gå till teatern istället för att ta metron. Men en fråga… är inte danskarna så mycket för att fira jul? När tåget rullade in på bangården i Köpenhamn kikade jag ut genom tågfönstret. Faktum var att det var inte många fönster som hade en ljusstake eller en stjärna som lös upp i vintermörkret.

Vi gick längst det folktäta Ströget och tittade i fina butiker, skyltfönster och julmarknader.

En del exponeringar i skyltfönstren var verkligen sagolika.

Slutligen kom vi fram till den Kungliga Teatern.

Så här fint var det inne i salongen. Så vacker baletten var, underbar musik komponerad av Tjajkovskij och vilken mysig kväll det blev.

Posted in På besök borta. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *