Chokladkaka

Igår bakade jag denna galet goda chokladkaka. Mycket bättre än lördagsgodis om ni frågar mig men så älskar jag ju också choklad väldans mycket. Här kommer receptet ifall ni blir sugna…

Chokladig chokladkaka

250 g smör
2,5 dl socker (men jag brukar bara ha 2 dl)
250 g choklad 70%
5 st ägg
kakao, hallon eller physalis, vispgrädde

Rör ihop socker och smör i en kastrull så sockret löses upp. Ha i chokladen och låt det svalna lite. Ha i äggulorna och rör ihop. Vispa äggvitorna hårt. När chokladsmeten svalnat vänder du i de vispade äggvitorna. Dela smeten i två delar. Grädda två tredjedelar av smeten i en form i 170°C i 30-40 minuter. Resten av smeten ställer du svalt. När kakan är klar i ugnen låter du den svalna. När den svalnat tar du fram smeten i kylen och lägger på den gräddade kakan. Ställ kakan i frysen några timmar. Ta ut den från frysen en stund innan servering så den hinner tina något. Sikta kakao över kakan och servera med t.ex. grädde, hallon eller physalis.

 

Posted in Köksstök och recept. RSS 2.0 feed.

4 Responses to Chokladkaka

  1. Carina says:

    Såg riktigt smarrig ut! Den ska jag testa! :)

  2. Sara says:

    Oj det låter farligt gott ju ;-)

  3. Maja says:

    herregud vad gott det ser ut! Tror jag spar det på minnet, och gör den nästa tjejkväll! :D

  4. Melwa says:

    Mums, den ser dögod ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *