Detta är jag

Väldans välkommen till min lilla plats, Septemberbacken!

 

Jag heter Frida och är en 23-årig tjej från Skånes landsbygd som älskar att kladda med färg, fotografera, musicera, gå barfota längs med grusvägar och smaka på olika växter och bär jag har fått för mig att man kan äta, leka kurragömma i skogen med min hund, gräva i trädgården och odla ätliga ting, dansa, leta efter gamla ting på loppmarknader och allt som hör därtill. Jag är utbildad trädgårdsmästare med en specialisering på hälsa, kultur och miljö vid Gunnebo slott utanför Göteborg. Jag har arbetat som lärare och utbildningssamordnare för arbetsmarknadsutbildningar inom trädgård (Hvilan Utbildning, Stockholm), skött privata trädgårdar i Nacka och Värmdö (Spira trädgård, Stockholm) samt arbetat med skolträdgårdar i Göteborg genom miljöförvaltningen.

Idag bor jag i en liten röd stuga vid havet utanför Kungälv och jobbar tillsammans med Timotej trädgård med att rita, anlägga och sköta privata trädgårdar i södra Bohuslän. Då och då åker jag till Norge för att studera historiske grøntanlegg – lite som byggnadsvård fast inom trädgård, dvs hur man vårdar det gröna kulturarvet i form av gamla trädgårdar och parker på bästa sätt. Så ofta jag kan åker jag hem till mitt föräldrahem i norra Skånes skogar. Spela ordspel, lösa melodikrysset, öva kalligrafi, koka te på lakritsrot och nässlor, öva piano tidiga morgnar och gå i mina egna tankar är nog mycket jag. Hoppas ni kommer att tycka om det jag skriver om och vill fortsätta att följa mig.

Jag driver eget företag inom fotografi och måleri. Är ni intresserade av min hjälp är det bara att höra av er till frida@swelo.se eller 0709-225036. Under fliken Anlita Mig finner ni en del av de arbeten jag har gjort.