Med under pianoövning

Under dessa åtta veckor jag arbetar i Alnarp ska jag bo på det internat jag bott på under mina tre gymnasieår. Det känns märkligt att ha tagit studenten och sedan komma tillbaka till skolan igen fast denna gång till en tom och ödslig plats. På kvällarna vandrar jag runt i skolans lokaler ensam, sitter på gräset ute i solen och tecknar i mitt skissblock eller tillbringar ett par timmar vid pianot i aulan. Samtidigt som jag saknar internatlivet alla fina vänner som brukar vara här kan jag inte låta bli att tycka att det är väldigt skönt med tystnaden och lugnet. Vill jag kan jag resa hem och träffa min familj. Vill jag inte det kan jag ta bussen i tio minuter och komma till antingen Lund eller Malmö. Eller så kan jag som igår, bara sätta mig ned i skolans aula vid pianot och öva, öva, öva. Akustiken i salen är underbar och pianot klingar vackert när man trycker ned dess tangenter. Fyra timmar bara försvann och jag vet inte vad som hände med tiden. Alla Turca av Mozart och ett stycke ur filmen Van Veeteren av min svenska favoritkompositör Stefan Nilsson är vad jag övar på den här gången. Under tiden jag satt och övade startade jag min kamera en stund och filmade så nu får även ni vara med under någon minut när jag sitter och övar. När jag filmar detta har jag spelat stycket en gång tidigare. Min notläsning börjar arta sig nu…

Posted in Musik och film. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Med under pianoövning

  1. steven says:

    you play the piano really well, i think i would struggle to master the tambourine.

  2. Lollo says:

    Love that comment :) Maybe tambourine is more difficult than it looks!

  3. julia says:

    du är så duktig Frida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *