Första klassiska stycket

Än idag, efter en liten titt på någon notrad i en bok, sitter detta stycke i mina fingrar. Minuet i G av J.S. Bach var det första klassiska stycket jag lärde mig att spela. Jag minns att jag fick en keyboard av mina föräldrar i julklapp, kanske gick jag i fjärde klass vi denna tid. På keyboarden kunde man i en liten display se hur olika stycken skulle spelas. Genom att titta på denna lilla display, lyssna och försöka lista ut noterna i den medföljande notboken lyckades jag efter mycket övning lära mig detta stycke. Det är ett kort men fint stycke med en del fingersättning att tänka på, himla roligt att spela.

Posted in Musik och film. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Första klassiska stycket

  1. Lollo says:

    Den hade jag i pianoläxa när jag började……. Nostalgi!

  2. steven says:

    Du spelar vackert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *