Österlen en dimmig måndag morgon

Nu är jag hemma i vackra Skåne för en månads praktik på Mandelmanns trädgårdar i Rörum. Jag åkte ned till Österlen tidigt måndag morgon tillsammans med min pappa. Han skulle fotografera hela morgonen och eftersom jag hade bestämt med Mandelmann att jag skulle börja vid lunchtid passade det himla bra med en fotograferingsmorgon i dimman tillsammans med min pappa. För några år sedan följde jag ofta med min pappa ut tidiga morgnar då han skulle fotografera. Vi kunde gå upp fyra på morgonen för att hinna till rätt plats tills solen gick upp, ta några snabba bilder och några minuter senare var morgonljuset passerat. Då blev det en fika i gryningen. Han gav mig tips och jag fick kika i hans kamera hur han hade tänkt kompositionen i bilden. Jag känner mig bortskämd med att ha en pappa som är fotograf som står ut med att ha sin dotter i hasorna. Det är så roligt att fånga minnen, ett ögonblick, i ett fotografi. Tack pappa för att du lärt mig denna konst.

I måndags blev lektionen ”få en bra bild i skogens kaos”. Oj vad svårt det är att ta en bild som inte känns rörig och orolig mitt i Österlens djungelika skogar. Där är inga slingriga grusvägar som kan bilda en fin linje genom bilden eller ett korsvirkeshus som är vackert i sig. De sex sista bilderna får bli en del av mitt försök. Kanske går det ännu lite bättre nästa gång.

Posted in Fotografier. RSS 2.0 feed.

One Response to Österlen en dimmig måndag morgon

  1. Christina Persson says:

    Jag tycker bilderna blev superfina. Skulle själv behöva lite tips, kan man boka en privatlektion? Eller varför inte ett utbyte, jag kan ge tips om sömnad & stickning och du om fotografering. Hoppas du får en fin och givande praktik hos Mandelmann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *