Syrat, bröd, säd, bittert och äpplen

19102013-_MG_7692

Som ni kanske redan vet är jag himla förtjust i allt vad odling, kretsloppstänk, tillvaratagande och vad naturen vill ge till oss heter. Om ni är detsamma måste jag bara få rekommendera några små och lättlästa böcker för er. De fyra böckerna ni ser på bilden ovan är skrivna av Annelies Schöneck. Kort och koncist skrivet på ett lättförståeligt vis. Boken med titeln De bittra örterna som livselixir var den första boken jag lästa av Annelies. Jag blev tipsad av en kvinna som arbetade som bagare på Kosters Trädgårdar på Sydkoster i Bohuslän för några år sedan så jag volontärarbetade där. Den bittra smaken är en smak som försvunnit allt mer och mer ur vår dagliga kost, trots detta är den bittra smaken himla viktig då den hjälper vår matsmältning.

Mjölksyrejäsning av grönsaker är en bok jag brukar slita med hälsan om hösten då delar av säsongens skörd ska förvaras. Blir du nyfiken på böckerna? De finns att köpa på den för övrigt lika spännande hemsidan Alternativ. Här finner du böckerna.

19102013-_MG_7704

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Naturens skafferi. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *