Åter till Göteborg

img_1266

Ibland kommer man till stunder i sitt liv då något plötsligt får en att stanna upp och tänka på sin tillvaro i livet och vad man värderar i sitt liv. En sådan stund var för mig vid årsskiftet och vårvintern detta året då jag var nära att ta slut på all den ork jag hade. Tack och lov gjorde rädslan som infann sig inom mig när jag inte längre kände igen mig själv, att jag bröt i tid. Jag blev rädd för mig själv när inspirationen och kreativitet försvann, när jag blev arg och irriterad på småsaker och personer i min omgivning som jag aldrig annars skulle ha blivit, när orken endast räckte till de basala sakerna i vardagen en dag i taget, när huvudet inte längre orkade med dagens intryck och tankar, när tårarna rann oavbrutet. Jag sade upp mig från mitt dåvarande arbete, ägnade mig mer åt de saker som gav mig glädje i livet så som familjen, yogan, målandet och musicerandet och tillät mig ta en dag i taget utan höga krav på mig själv.

Mitt liv vände och blev bra. Lusten till saker och ting i ens liv kom tillbaka. Glädjen och skrattet. Men under detta år hände fler saker som fick mig att åter igen stanna upp och tänka på vad som ger mig värme i mitt liv, så nu i november har jag bestämt mig för att lämna Stockholm bakom mig och flytta tillbaka till västkusten och Göteborg. Jag kommer att sakna mina kolleger och arbetsdagar i Stockholm, ni är fantastiska Anna, Hanna och alla ni andra som hoppat in när det behövts förstärkning. Jag kommer att sakna mina dansvänner på Balettakademien. Jag kommer att sakna mitt lilla Pettson-hus, som min vän Emma kallar det. Men när man känner så starkt att man inte kommer till ro på en plats och känner en längtan till en annan, när arbetet är det bästa som händer en om dagarna, när en ensamhet infinner sig om kvällar och helger, när en längtan efter sina nära och kära ständigt finns där – då är det en röst inom mig som ber mig att ta ett steg vidare i livet. Den 12 november flyttas alla mina ting till min nya stuga utanför Kungälv och sista helgen i november lämnar jag hufvudstaden bakom mig. När jag berättade för några av mina vänner i Göteborg med omnejd att jag skulle flytta tillbaka möttes jag av sådan värme och glädje. Det gör mig rörd. Så fina människor ni är. Ovan är en bild på den stuga jag ska flytta till. Precis vid vattnet och jag drömmer mig bort till dagen då jag ska få vakna till havets brus. Vinterbilderna är tagna precis utanför stugan i februari i år.

19022016-_mg_7800 19022016-_mg_7795 19022016-_mg_7716 19022016-_mg_7687

Posted in Allt annat. RSS 2.0 feed.

4 Responses to Åter till Göteborg

 1. Emma says:

  Tjolahopp va vi kommer ha det roligt!
  Nu får jag väll döpa din nya stuga till hmmm…. snickargården?

 2. Louise Persson says:

  Du är rolig Emma :-) Ett lysande namn tycker jag!

 3. Steven says:

  Jag önskar dig lycka till och välstånd i ett nytt kapitel av ditt liv! Jag hoppas att du ska upptäcka en större känsla av glädje, betydelse och lycka i Gothenburg.

 4. Katja says:

  Önskar dig all lycka och glädje i ett nytt kapitel. <3 Känner igen mig, har också varit med om samma situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *