Åter i Härjedalen

27122016-_D5B1671

Från olika delar av landet har nu mina föräldrar och hund Melwin, min bror och jag mötts upp i Bruksvallarna i Härjedalen för att ha tre veckors jullov tillsammans. Jag kallar det jullov för då infinner sig den där känslan inom mig som man fick när man var liten och blev ledig från skolan. Tre veckor tillsammans i fjällen med familjen – så länge har vi aldrig varit iväg tillsammans. Det ska bli fantastiskt fint, en ynnest. Årets dos av energi i min kropp börjar tryta och behöver fyllas på. Mitt examensarbete hade jag i höstas ambitionen att sitta med efter mina arbetsdagar men jag insåg ganska snart att det inte var hållbart. Att vara student är knapert ekonomiskt och kämpigt men att studera utomlands och jobba samtidigt har för mig varit än mer kämpigt. Min ekonomi går precis runt och dessa veckor i fjällen har fått bli obetald semester då mina semesterdagar gått åt studierna i Norge. Nu unnar jag mig en vecka med skidåkning de ljusa timmarna och skrivande av examensarbete om kvällarna för att sedan ta två veckor med ren återhämtning. Igår kom far min in på mitt rum i stugan här i Bruksvallarna. Han och mor ville ge mig ett spårkort till längdskidåkningsspåren för dessa dagar i Bruksvallarna. Jag blir så rörd. Tack snälla mor och far! En finare julklapp kunde jag inte få i år.

24122016-_D5B1298

Posted in På besök borta. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *