Picklad rödlök

20012018-261C4720-2Om helgerna passar jag ofta på att laga storkok. Det är något mysigt över att stå och fixa i sin egen takt i köket med musik man blir glad utav i bakgrunden. Sedan uppskattar man så i veckorna att maten redan står klar i kylen eller i kylan utanför ytterdörren. Det är även om helgerna jag gör sallader som håller en vecka i kylen, t.ex. med rivna morötter och vitkål, en sådan där sallad som bara blir godare ju längre den står. Idag har jag gjort lite tillbehör till veckans middagar bland annat hummus och picklade rödlök, två tillbehör som passar till otroligt mycket, allt från smörgåspålägg till kött som vegetariskt.

Att pickla rödlök är enkelt. Gör en klassisk 1-2-3-lag på 1 dl ättiksprit, 2 dl strösocker och 3 dl vatten (jag brukar minska mängden socker något) och koka upp allt detta tills sockret löst sig. Medan lagen svalnar något skivar du 2 st rödlökar tunt och lägger i glasburkar. Häll sedan på den ljumma lagen och låt stå tills det svalnat. Löken är nu klar men blir godare efter någon dag. I kylen håller löken åtminstone 1-2 veckor.

Posted in Köksstök och recept. RSS 2.0 feed.

One Response to Picklad rödlök

  1. Lollo says:

    Det är en riktigt bra vana du har! Jag skulle behöva lite av den jag också. Vardagar kan bli ganska stressiga och då är det ibland ”tungt” när man både ska komma på vad man ska äta (baserat på vad man har hemma) och sen laga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *