En vän på fyra hjul

11032018-261C5474

Nu kommer det… en bild på min nya bil, min första bil! Ett steg till in i vuxenvärlden. Vågar man säga att man skaffat bil när man arbetat på miljöförvaltningen? Ja det vågar man, för bor man på landsbygden och har kämpat med långa restider med kollektivtrafiken i många år känns det okej att göra det. En liten rar Volkswagen Golf blev det. ”Vad är det första du ska göra när du har fått din bil?” fick jag som fråga av min mor. ”Då ska jag åka och veckohandla på 40 minuter istället för två timmar. Sedan ska jag köra matkassarna hem till dörren istället för att kånka dem längs med landsvägen från busshållplatsen till min stuga och slippa stanna och gråta en stund på grund av att den tunga packningen tagit min sista ork efter en kämpig studie- och arbetsdag”. Ungefär så svarade jag min mor. Det känns så oerhört lyxigt att ha bil, så enkelt många saker i mitt liv blev. Nu kan jag ut och fotografera på andra platser än där bussen eller tåget stannar. Jag kan åka till handelsträdgården och köpa en säck jord för att plantera om mina krukväxter. När jag gick i matbutiken och veckohandlade kom jag på mig själv att tänka ”nu måste jag passa på att handla detta och detta, nu när jag har bil”. Jag stannade upp och påminde mig själv om att bilen på parkeringen är min, skrattade åt mig själv och tänkte sedan att det är ju trots allt ett bra sätt att tänka på för att inte behöva köra mer än nödvändigt.

Jag har valt att leasa bil. Detta pga att jag är beroende av bil för att kunna ta mig till mitt arbete. Jag är timanställd och skulle jag ha köpt en begagnad bil som löper större risk att krångla skulle jag tappa minst en arbetsdags lön om bilen lade av. Jag kan inget om bilar, det är bara att erkänna. Jag anser mig själv vara hyfsat händig så enklare praktiska ting kring bilar lär jag mig gärna men att spara in pengar genom att köpa en gammal bil känns dumt när jag har mer kunskaper och intresse kring annat och kan därmed spara in pengarna där istället. En annan anledning till att jag valt att leasa är att jag på sikt skulle vilja ha ett miljövänligare alternativ t.ex. en elbil, men de är fortfarande dyra och det händer otroligt mycket på den marknaden just nu och kommer så fortsätta att göra. När mitt leasingavtal går ut ser nog marknaden helt annorlunda ut. Lilla My, spöket Laban och Raynaud är förslag på bilnamn jag fått – vad tycker ni att den ska heta? En bil måste ha ett namn.

Foto: Nicklas Bergström

Posted in Allt annat. RSS 2.0 feed.

One Response to En vän på fyra hjul

  1. Den är väl vit, det lilla livet. Du leasade den på vintern, därför tycker jag den skall heta flinga, eller! Hoppas du mår bra gumman, vi saknar dig. Kramar från oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *