Ett inlämnat examensarbete och en examen

25042018-261C5802Just nu är jag så enormt stolt över mig själv. Jag har nog aldrig varit såhär stolt över mig. Jo kanske när jag vågade säga upp mig för första gången från ett jobb som tog mer energi från mig än vad det gav. I onsdags lämnade jag in mitt examensarbete och idag har vi haft vår sista utbildningsdag. Om en månad får jag förhoppningsvis ett positivt besked att mitt examensarbete blev godkänt. I höstas var jag säker på att jag skulle prata med mina lärare och be om att få gå utbildningen utan att göra ett examensarbete, men min ”duktig-flicka-sida” och att utbildningen kostat mig närmare 100 000 kronor gav mig ett jävlar-anamma. Samtidigt som jag har studerat 50% varav hälften av timmarna i Norge har jag arbetat heltid, bytt jobb två gånger, brottats med personliga saker i mitt liv, flyttat från Stockholm till Göteborg, gått en kortare orangörsutbildning, rest till Wien och Tyskland, pendlat mellan Skåne, Göteborg och Norge, haft otur med långvariga förkylningar och influensa och kämpat med att få ekonomin att gå runt. Jag har gråtit, slitit om kvällar och nätter och brottats med min ambitiösa sida jag ärvt av framförallt kvinnorna i min släkt – bra är inte tillräckligt. Denna gång lämnade jag in mitt examensarbete med inställningen ”det här får vara gott nog”, bara att kunna tänka så är stort för mig. Men allt detta hade aldrig gått utan det enorma stöd och tålamod jag fått av nära och kära där hemma – tack snälla ni!

Nu går jag på sommarlov (det känns bra att säga så för det är den känslan jag har inombords just nu, ni vet den känslan man hade på skolavslutningarna som liten). Från och med måndag ser fram emot att endast jobba en vanlig arbetsdag med ett jobb jag älskar och kollegor jag har galet kul tillsammans med. När jag kommer hem om kvällarna ska jag bada, vara i min trädgård, mysa med familj, käresta och vänner eller bara sitta en stund på en sten i skogen bland ett hav med vitsippor. Bra jobbat Frida, jag är stolt över dig!

25042018-261C575925042018-261C5812

Posted in Mina skoldagar, Små funderingar. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Ett inlämnat examensarbete och en examen

 1. PerOla Ohlsson says:

  STORT GRATTIS FRIDA! Kan bara ana hur jobbigt du haft det, men desto härligare måste det kännas nu. Njut så mycket du kan denna sommaren, det är du verkligen värd.

 2. Albin Östervall says:

  Du är ju för fantastisk. Som du kämpat! Jag är så himla glad för din skull att du tagit dig igenom detta. Nu hoppas jag verkligen att du får vila och ta en sak i taget, och njuta av sommarkvällar och bad och foto och allt roligt som du, bara du vill!
  Du är en otrolig människa Frida. En riktig inspiration. Grattis!! Och Så bra jobbat.

 3. Matilda says:

  Grymt jobbat! Grattis till examen :)
  Hoppas att du kan fira med att ta det lite lugnt och njuta av bedriften

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *