Kastanjestaket

Länge har min mor önskat sig ett växthus samt ett kastanjestaket eller trägärdsgård runt örtagården. Förra året byggdes äntligen växthuset och förra veckan satte vi upp ett kastanjestaket. Det blev så fint och plötsligt blev det som flera rum i trädgården. Väggar och tak i trädgården i form av häckar, träd, staket, pergolor, pelare, spaljéer mm. skapar stommen och strukturen i trädgården. Att vi valde ett kastanjestaket runt örtagården är för att det passar fint till det röda lilla boningshuset samt för att få en fin övergång till det vilda. Utanför örtagården blommar nu ängen som i sin tur möter lövskogen. Kastanjestaket är nätt och luftigt och man ser den kringliggande miljön igenom det. Kastanjestaket finns att köpa med FSC & PEFC certificering. Det är enkelt att sätta upp men en fördel om man är två personer – en som sträcker och spänner ”nätet” och en som slår i märlor. Hål för stolpar spettas med ett järnspett och sedan slås stolparna ned med en slägga eller gummiklubba. Nätet rullas ut och spänns mot stolparna.

Posted in Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Kastanjestaket

  1. Lollo says:

    Tack snälla ni för hjälpen. En dröm har gått i uppfyllelse. Nu ska det odlas!!! Ni är bäst.

  2. Så vackert! jag är också inne och funderar på kastanjstaket, till barnens köksträdgård. Det ska bli en lite ”lilleputt”-trädgård, så velar på höjden på staketet. Jag gillar ju när det syns men ibland kan det ju få vara litet och gulligt… Fin blogg du har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *