Bortglömd

Mycket till vinter har det ännu inte blivit här på västkusten men trädgården får ligga i träda ett litet tag till. Idag tog Nicklas och jag en liten promenad i trädgården och fann några morötter vi glömt i jorden. De hade börjat skjuta nya gröna späda blad. Bortglömda sommarmorötter som nu var små fina vårprimörer. Himmelskt goda, både rot och blast. Ibland är det bra att inte städa för mycket i odlingslådorna om hösten. Vi har inte särskilt mycket förvaringsyta om vintern till rotfrukter mm. Detta löser vi genom att odla en del som kan stå ute hela vintern. Denna tid på året finns jordärtskockor och vinterpurjo och grön- och svartkål har börjat skicka ut nya späda blad från sina gamla stockar. I år har även stjälksellerin och mangolden klarat sig fint och har ny tillväxt. I kryddlådan kikar gräslöken redan upp och rabarbern är på god väg. Galet. Vad skördar ni ute i trädgården såhär års?

Posted in Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *