Åke på myren

Ett tag var min far och jag rätt duktiga på att åka ut tillsammans för att fotografera. Nu var det länge sedan och jag har saknat de där stunderna. Jag fick kika i sökaren på hans kamera på stativet emedan han berättade om sin komposition i bilden, hur han tänkte kring inställningarna på kameran osv. Sedan gick jag iväg med min egen kamera och försökte ta några hyfsade bilder med hans ord i minnet. Om det blev bra eller dåliga bilder spelade ingen roll, det var den där stunden som var så fantastisk. Utomhus, tillsammans, båda djupt försjunkna i sitt på varsitt håll och när vi var nöjda möttes vi och delade tankar. Jag tror att vi tillsammans skapade en kreativ stund för när vi åkte hem var vi trötta och väderbitna men fulla med idéer och inspiration. För några veckor sedan frågade min far mig om jag ville med till bilkyrkogården utanför Ryd, Småland. Förra veckan åkte vi dit. Jösses så många roliga detaljer där fanns att fotografera. Färger, linjer och gubbar i rostad plåt. Hur människa och natur möts. Tid. En historia. Här är ett axplock av mina bilder. Och gå gärna in på denna länk och läs om Åke på myren vars bilskrot idag är en mycket välfotograferad plats https://www.visittingsryd.se/sv/bilkyrkogarden-pa-kyrko-mosse

Posted in Fotografier, På besök borta. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *