Tvåbenta vänner på jobbet

Förra veckan fick vi 20 hönor och 2 tuppar till min arbetsplats, Stensjö by. De är av rasen gammelsvensk vit Leghorn, den ras som vi kan se på gamla fotografier tagna vid Stensjö by för cirka 100 år sedan. Visst är det fantastiskt att de nu är tillbaka! I slutet av 1800-talet ersatte vit Leghorn de svenska lantraserna, detta för att de var bättre värphöns och bristen på mat var stor. Från sekelskiftet och fram till mitten av 1900-talet var vit Leghorn dominerande på svenska hönserier, idag är det en gammal ras som är mindre vanlig och som vi behöver värna om.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Mina arbetsdagar. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Tvåbenta vänner på jobbet

  1. Vilka härliga små älsklingar!

  2. Anna says:

    Så fina! Och vilka otroligt fina bilder du tar! Får man fråga vad du har för kamera? Ha en fin dag!

  3. frida says:

    Hej Anna,
    Tack snälla! Jag har en Canon 5D och två fasta objektiv (35mm och 85mm). Supernöjd med detta, mer utrustning behöver jag inte till den typen av bilder jag tar. Jo kanske att jag ibland saknat en mer kompakt lättviktskamera som jag kan ha med mig om arbetsdagarna för att fånga ögonblick (min mobil håller för dålig kvalitet). Lycka till! /Frida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *